Kategorier
Lönepolicy

Utvecklingssamtal & Lönekriterier

-Tystnad, tagning! Alla tassar på tå runt hemmakontoret och kameran rullar. Kanske inte fullt så dramatiskt som det låter, men jag känner mig inte helt bekväm framför kameran än.

Jag håller på att spela in video till min kurs-modul om ”Lönesamtal som ger tillväxt i företaget”. Ett ämne jag brinner för och önskar att alla företagare vill ta till sig.

I min erfarenhet är medarbetarsamtal något som ägarledda bolag ofta halkar efter med, eller helt enkelt inte prioriterar. Man lever ofta i villfarelsen att medarbetarsamtal, utvecklingssamtal och lönesamtal mest slukar tid och är enkom till fördel för arbetstagaren. När jag frågar om rutiner kring lönesamtal och företagets lönekriterier får jag ofta till svar att ”vi har kollektivavtal” och det följer vi…

Med tanke på vilken enorm kostnad personal är i förhållande till omsättningen så borde verkligen fler prioritera att få en bättre återbäring, i min högst personliga åsikt. Och det är ganska förmätet att tro att ledningens målsättningar ska uppnås utan att alla medarbetare involveras för att ta ett gemensamt ansvar för affärsutvecklingen …eller så sätter man på tok för låga mål!

Snart (i oktober) blir det premiär och lansering för en nysatsning där min kurs-modul i ”Lönesamtal för tillväxt i företaget” ingår. Så håll dig uppdaterad och hitta vägen till bättre avkastning på dina investeringar i personalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *