Kategorier
Affärsplan Tillväxt

Har du en bra affärsidé?

Har du en bra affärsidé, -skriv ner den. Första steget mot att starta ett eget företag är att du bör ha en idé som du kan tjäna pengar på, en lysande affärsidé.

Har du en bra affärsidé, -skriv ner den.

Första steget mot att starta ett eget företag är att du bör ha en idé som du kan tjäna pengar på, en lysande affärsidé.

Du kanske redan har en idé eller en passion som du skulle älska att jobba mer med. Det kan också vara så att du drömmer om frihet och att kunna styra din egen tid och ekonomi, men att du inte har hittat din affärsidé än. Isåfall kan du få lite tips på hur du kan gå tillväga HÄR.

Men det räcker inte att få en idé. Du behöver reflektera, mejsla ut ditt erbjudande, och framför allt formulera och skriva ner det.

Det är nödvändigt att du har din affärsidé nedskriven. Jag har under åren mött många företag som inte haft en nedskriven affärsidé. Det dom missar är bland annat:

  • När du mejslar ut din affärsidé får du grunden till ditt företag och en bra start på din affärsplan. Förutsättningarna för att du ska lyckas ökar.
  • Din affärsidé är bra att ha som grund när du ska fatta beslut på din företagare-resa. Det är annars lätt att tappa fokus på det som ska ta dig till dina mål.
  • Med en tydligt formulerad affärsplan är det lättare att få medarbetare och andra intressenter att förstå verksamheten. Ni kan jobba mot samma mål.
  • Du har grunden för din affärsplan, som även underlättar när du behöver banklån eller andra investeringar.

Affärsidén är grunden ditt företag ska vila på.

Med en genomtänkt affärsidé ökar dina möjligheter att lyckas.

Frågor som din affärsidé ska svara på är:

  • Vad är företagets syfte?
  • Finns det ett behov av min produkt eller tjänst?
  • Vilken är min målgrupp och hur kan jag nå den?
  • Är min affärsidé unik? Om inte, vad utmärker min affärsidé i förhållande till konkurrenterna?
  • Hur får jag in pengar till företaget?

Formulera din affärsidé enkelt och kortfattat. På BolagsPortalen finns en kurs för dig, ”Starta ditt drömföretag”. Här får du utbildningsmaterial i form av text, video, mallar och live-chat där du kan ställa frågor och diskutera dina funderingar kring kursinnehållet och dina funderingar kring att starta företag.

Skicka ett meddelande om du vill anmäla ditt intresse för nästa kursstart i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *